Ministri Bushati takon Kryetarin e Parlamentit danez z. Lykketoft dhe Ministrin e Tregtisë dhe Bashkëpunimit për Zhvillim z. Jensen

Gjatë vizitës zyrtare Kopenhagen, Ministri i Punëve Jashtme Ditmir Bushati u prit një takim veçantë nga Kryetari i Parlamentit danez Mogens Lykketoft, ku mes palëve u vlerësuan marrëdhëniet shumë mira midis dy vendeve tona, si dhe u diskutua për forcimin e mëtejshëm bashkëpunimit midis dy parlamenteve. Dy bashkëbiseduesit theksuan rëndësinë e diplomacisë parlamentare, ku u veçua bashkëpunimi ekonomik si edhe ai fushën e integrimit evropian.
 
Kryetari i Parlamentit Mogens Lykketoft siguroi Ministrin Bushati për mbështetjen e vendit tij për integrimin e plotë Shqipërisë Bashkimin Evropian, si dhe vlerësoi rolin dhe kontributin e Shqipërisë për paqen dhe stabilitetin rajonin e Ballkanit Perëndimor.
 
kuadër vizitës Danimarkë, Ministri Bushati pati një takim edhe me Ministrin e Tregtisë dhe Bashkëpunimit për Zhvillim Mogens Jensen. Dy Ministrat diskutuan gjerësisht për bashkëpunimin tregtar dhe ekonomik midis dy vendeve, si dhe rrugët për zhvillimin e mëtejshëm ardhmen. Midis dy vendeve, u shprehën Ministrat, duhet forcohet bashkëpunimi fusha tilla si: energjia, agrobiznesi, turizmi dhe shkëmbimet tregtare.
 
Ministri i Punëve Jashtme Ditmir Bushati, kuadër kësaj vizite zhvilloi edhe një takim me Nënsekretarin e Shtetit Lars Lose. këtë takim u vlerësua bashkëpunimi midis dy vendeve si dhe u diskutua mbi hapat duhen marrë për forcimin e bashkëpunimit politik midis dy qeverive. Gjithashtu, mes palëve u diskutua për konsolidimin e numrit vendeve anëtare BE-se mbështesin dhënien e statusit vendit kandidat Shqipërisë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00