Manifestim madhështor i shqiptarëve në Danimarkë për 100-vjetorin e Pavarësisë / 03.12.2012

Nën kujdesin e Ambasadës Shqipërisë, shoqatat dhe subjektet shqiptare Danimarkë organizuan Kopenhagen 24 nëntor një manifestim madhështor festiv me rastin e 100 vjetorit Shpalljes Pavarësisë me moton " FESTOJMË BASHKU 100 VJETORIN E PAVARËSISË".

Festa e shqiptarëve Danimarkës ishte konceptuar formën e një koncerti madh ku ishin ftuar artistë shqiptarë gjitha brezave, cilët shfaqën talentin e tyre përpara publikut shqiptar dhe danez, duke manifestuar vlerat e mirëfillta komunitetit shqiptar jeton këtë pjesë Skandinavisë.

Artistë brezit ri diasporës shqiptare Skandinavi, por edhe ata i përkisnin një brezi hershëm emigracionit, performuan krahas ftuarve veçantë mbrëmjes, ardhur nga trojet shqiptare, artistët e mirënjohur, Bujar Qamili, Violetë Kukaj dhe Nikollë Nikprela, duke shtuar entuziazmin e pranishmëve shumtë sallë. Pjesëmarrja shumë e gjerë e publikut shqiptar, por edhe e miqve danezë, bënë ky manifestim shënohet si organizimi i madh deri sot i shqiptarëve Danimarkës.

Mbrëmja festive e 24 nëntorit kurorëzoi një seri aktivitetesh organizuara përgjatë gjithë vitit nga Ambasada dhe shoqatat e subjektet shqiptare Kopenhagë: RTVZiK-u, Unioni i Studentëve, Radio Antena, Klubi shqiptar “Iliria”, Shoqata Kulturore Shqiptaro-Daneze, Shoqata Vllaznimi, Bashkësia islame shqiptare ne Daninarkë, Organizata e Veteranëve Luftës UҪK-së, SHKSH ”Zenel Hasani”, Shoqata shqiptaro-daneze Iliria-Viking, Klubi Shqiptar 2009, Sllatina.dk, SHKSH ”Valet e

Prespes” Shqip.dk dhe Revista “Aktuale”.

Tubimin e hapi shkrimtari i mirënjohur shqiptar nga Kosova, Agim Vinca i pasuar nga fjala përshëndëse e Ambasadorit Arben Cici. tubim folën gjithashtu Ambasadori i Maqedonisë, Këshilltari i Ministrit Kosovës për Diasporën, Xhevat Isufi. Si vlerësim për kontributin e dhënë veprimtaritë jubilare 100-vjetorit, Ambasadori Cici shpërndau mirënjohje për artistin e ri shqiptar Jimilian Ismaili, një këngëtar i ri i talentuar dhe shumë i sukseshëm tek publiku i ri danez, si dhe për artistët e rinj shqiptarë tjerë talentuar Irena Krasniqi, Dardan Jashari, Drilon Durmishi, Fatbardh Ramadani dhe Orges Qato.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00