Kryetari i Kuvendit z. Ilir Meta u prit sot nga Kryetari i Parlamentit të Danimarkës z. Mogens Lykketoft.

Kryetari  i  Kuvendit  z.  Ilir  Meta  u  prit  sot    Kopenhagen  nga  Kryetari  i  Parlamentit      Danimarkës  z.  Mogens  Lykketoft  dhe  Presidiumi  i  Parlamentit

Z.  Meta  shoqërohej  nga  një  delegacion  parlamentar  i  përbërë  nga  z.  Gramoz  Ruci,  z.  Shpëtim  Idrizi,  z.  Agron  DukaznjOlta  Xhaçka,  z.  Musa  UlqiniAmbasadori  i  Shqipërisë      Danimarke  z.  Arben  Cici.

Gjatë  takimit  Kryetari  i  Parlamentit    Danimarkës  z.  Mogens  Lykketoftpasi  i  uroi  mirëseardhjen  z.  Meta  dhe  delegacionit  shqiptar    Kopenhagenshprehu  miqësinë  dhe  mbështetjen  e  Danimarkës  për  procesin  e  zhvillimit  social,  ekonomik  dhe  për  integrimin  evropian    Shqipërisë

Z.  Lykketoft  shprehu  bindjen  se  avancimi  i  axhendës  evropiane    Shqipërisë  do  t'a  inkurajojë    dhe  përshpejtojë  procesin  e  reformave  dhe  progresit    Shqipëri  dhe      rajon

Kryetari  i  Kuvendit  z.  Ilir  Meta  shprehu  mirënjohjen  për  mbështetjen    vite    Danimarkës  jo  vetëm  për  perspektivën  evropiane    Shqipërisë,    por  edhe  për  projektet  daneze    vend  dhe  për  asistencën  e  veçantë      Danimarka  i  ka  dhënë      fillim  Avokatit    Popullit

meta-danezi3vZ.  Meta  dhe  z.  Lykketoft  ndan    bindjen  e  përbashkët  se  marrëdhëniet   ndërparlamentare  mes  Shqipërisë  dhe  Danimarkës  do    hyjnë    një  fazë  me    dinamikë      shkëmbimeve  reciproke  këtë  kuadër,  z.  Meta  shprehu  kënaqësinë  për  krijimin  e  Grupit    Miqësisë  Shqipëri-Danimarkë    Kuvendin  e  Shqipërisë,  i  cili  do    drejtohet  nga  deputetja  znjOlta  Xhaçka

Z.  Meta  e  njohu  homologun  danez  mbi  axhendën  ambicioze    reformave    janë  ndërmarrë    Shqipëri    funksion    forcimit    institucioneve  dhe  rimëkëmbjes  ekonomike      vendit    dhe  theksoi  se  investitorët  danez  janë    mirëpritur    Shqipëri  kryesisht    fushat  e  energjisëagro-përpunimitbujqësisë  dhe  turizmit.  

meta-danezi2vDy  homologët  biseduan  gjithashtu  edhe  mbi  zhvillimet  ne  rajon  ku  u  vlerësua  roli  konstruktiv  i  Shqipërisë  dhe  u  theksua  rëndësia  e  perspektivës  evropiane      gjithëve  vendeve    rajonit    Ballkanit    interes    stabilitetit  dhe  zhvillimit  ekonomik.  Z.  Meta    këtë  drejtim  bëri  një  vlerësim    veçantë  për  kontributin  pozitiv    Danimarka  ka  dhënë    rajon  dhe      mënyrë    veçantë      Kosovë


  përfundimKryetari  i  Kuvendit  Meta  vuri    dukje  se  pavarësisht  vendimit    dhjetorQeveria  shqiptare  është  e  vendosur    avancimin  e  reformave  qe  kërkon  vendi  dhe  Kuvendi  po  adreson      gjitha  prioritetet  e  Komisionit  Evropian.

Gjatë  qëndrimit      Kopenhagen  Delegacioni  Parlamentar  shqiptar  kryesuar  nga  Kryetari  i  Kuvendit  z.  Ilir  Meta  u  përshëndet  zyrtarisht  nga  deputetët  danez  gjatë  seancës    plenare      Parlamentin  e  Danimarkës.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00