Kryetari i Kuvendit, z. Ilir Meta u prit në një takim të veçantë nga Mbretëresha e Danimarkës.

Kryetari i Parlamentit dhe delegacioni e shoqëron vijuan sot vizitën zyrtare Danimarkë me një pritje veçantë Pallatin Mbretëror nga Madhëria e Saj Mbretëresha Margarethe II e Danimarkës.

Kryetari i Kuvendit, z. Meta e falënderoi Mbretëreshën për pritjen e ngrohtë dhe shprehu vlerësimin e popullit shqiptar për nivelin e lartë ekselencës dhe zhvillimit qytetar e demokratik Danimarkës, duke theksuar se Danimarka përfaqëson një vend rëndësishëm për zhvillimin e Shqipërisë.

Z. Meta e falënderoi Mbretëreshën për kontributin e Danimarkës forcimin e kapaciteteve demokratike dhe institucionale Kosovës, si një benefit për gjithë rajonin e Ballkanit, duke bërë një vlerësim veçantë gjithashtu për angazhimin e vazhdueshëm Monarkisë Daneze funksion zhvillimit lirive demokratike dhe standardeve drejtave njeriut
 
Mbreteresha e Danimarkës shprehu interesin për zhvillimet në Shqipëri dhe vuri në dukje simpatinë e saj për traditën dhe historinë e popullit shqiptar, duke e falënderuar njëkohësisht Kryetarin e Kuvendit z. Meta dhe deputetët e delegacionit shqiptar për këtë vizitë në Danimarkë. 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00