Kryetari i Kuvendit u prit në Danimarkë nga Ministri i Ushqimit, Bujqësisë e Peshkimit, z. Dan Jorgensen dhe Ministri për Biznesin dhe Rritjen Ekonomike, z. Henrik Sass Larsen

Kryetari i Kuvendit z. Ilir Meta i shoqëruar nga delegacioni parlamentar shqiptar u pritën sot nga Ministri danez i Ushqimit, Bujqësisë dhe Peshkimit z. Dan Jorgensen.

Z. Meta shprehu mirënjohjen e Shqipërisë për kontributin dhe asistencën konkrete Danimarka ka dhënë fushën e bujqësisë përmes projekteve si “Neighbourhood Programme” dhe “ProMali”, cilat kanë impakt pozitiv zhvillimin rural bujqësisë zonat e izoluara nga infrastruktura.

Gjithashtu, Kryetari i Kuvendit u shpreh se Danimarka ka domethënie veçantë për Shqipërinë zhvillimin e bujqësisë, agro-përpunimit dhe sektorit peshkimit, duke vënë dukje potencialet e jashtëzakonshme pashfrytëzuara Shqipërisë këtë drejtim.

Ministri Jorgensen u shpreh se Danimarka, përmes organizatave specializuara dhe ekspertëve saj, do vazhdoje ta mbështesë Shqipërinë, veçanërisht ato aspekte ku Shqipëria ka përparësi natyrshme për shkak klimës dhe afrojnë vendin me standardet moderne Bashkimit Evropian.

përfundim takimit u ra dakord për ngritjen e grupeve reciproke punës për identifikimin e zonave tjera bashkëpunimit mes Danimarkës dhe Shqipërisë, për vënë funksion zhvillimit bujqësisë dhe peshkimit shqiptar ekspertizën, standardet dhe teknikat me bashkëkohore Danimarkës.

Ndërkaq, po martën Kryetari i Kuvendit, z. Ilir Meta është pritur një takim edhe nga Ministri Danez për Biznesin dhe Rritjen Ekonomike, z. Henrik Sass Larsen.

Gjatë këtij takimi z. Meta shprehu mirënjohjen për mbështetjen e socialdemokratëve danezë vite, teksa theksoi se asistenca daneze është shumë e rëndësishme për meta-larsen 1zhvillimin e Shqipërisë.

“Dua shpreh mirënjohjen time për mbështetjen e pakursyer socialdemokratëve daneze për Shqipërinë vite. Asistenca daneze është shumë e rëndësishme për zhvillimin ekonomik Shqipërisë”, u shpreh Kryetari i Kuvendit Shqipërisë.

Ministri danez Henrik Sass Larsen ka vlerësuar miqësinë personale dhe bashkëpunimin vite me z. Meta si edhe ka shprehur gatishmërinë e Danimarkës mbështetjen e programeve ekonomike Shqipërisë.

“Unë vlerësoj miqësinë personale dhe bashkëpunimin kemi pasur vite me z. Ilir Meta. Dua ta dini se Danimarka e gatshme t'ju mbështesë konkretisht programet ekonomike Shqipërisë. Ne duhet punojmë shumë për rritjen e shkëmbimeve tregtare mes dy vendeve”, deklaroi z. Larsen. Nga ana e tij, Kryetari i Kuvendit, z. Ilir Meta tha se investitorët danezë janë mirëpritur Shqipëri.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00