Konkurs ndërkombëtar për promovimin e imazhit të Shqipërisë

Qeveria shqiptare çeli sot projektin Branding Albania, një konkurs ndërkombëtar me dy faza, synon përpilimin e një koncepti dhe strategjie për një fushatë brandimi kombëtar.

Nisma e inicuar nga Ministria e Punëve Jashtme, Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit dhe Ministria e Zhvillimit Ekonomik Tregtisë dhe Sipërmarrjes, gjeti mbështetjen e Kryeministrit Rama dhe gjithë Qeverisë shqiptare.

Kjo nismë synon krijojë një identitet ri për Shqipërinë; një identitet do formësojë dhe promovojë një imazh pozitiv, duke reflektuar realitetin e ri njeh vendi, përmes promovimit destinacioneve madhore turistike dhe atyre investimit

Për kohë gjatë, imazhi i Shqipërisë botë ka qenë padrejtësisht i influencuar nga vështirësitë e historisë sonë vonë, nga ngjarjet e bujshme kanë prekur rajonin tonë gjatë pjesës madhe viteve 90 si dhe nga mungesa e një strategjie koherente për imazhin dhe tërheqjen e investimeve vend.

Qëllimi ynë është ndryshojmë këtë. Branding Albania është konceptuar si një projekt ambicioz, i cili do ndryshojë rrënjësisht imazhin e vendit një mënyrë reflekton energjinë dhe vitalitetin e popullit tonë, potencialin e madh për zhvillim, traditën e mikpritjes, kulturën e pasur dhe trashëgiminë e jashtëzakonshme historike, vendet dhe peizazhet e mrekullueshme natyrore.

Branding Albania iu drejtohet kompanive vendase apo të huaja dhe i fton ata të paraqesin propozimet e tyre për logon, sloganin dhe strategjinë e promovimit të tyre në tregun ndërkombëtar.

Të gjitha propozimet e dorëzuara do të vlerësohen nga një juri ndërkombëtare e përbërë nga personalitete, ekspertë, njohës të fushës, dhe miq të mirë të Shqipërisë.

Konkursi do të organizohet në dy faza:

Në fazën e parë kompanitë do të paraqesin konceptin e tyre për logon, sloganin dhe një draft projekt, deri në fund të muajit Prill. Juria ndërkombëtare më pas do të përzgjedhë 5 propozimet më të mira.

Në fazën e dytë 5 kompanitë më të mira, që do të përzgjidhen nga juria, do të paraqesin propozimet e tyre dhe paketën e plotë në datë 16 Maj, në një aktivitet të hapur për median dhe publikun, ku do të ndiqen drejtpërsëdrejti prezantimet e përzgjedhura.   

Për të marrë pjesë në këtë konkurs, mund të aplikoni duke plotësuar formularin në faqen:

http://nextgenerationalbania.info/

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00