Hapja e faqes zyrtare 100vjet .dk / 04.03.2012

kuadër festimeve 100 vjetorit Pavarësisë, nën kujdesin e Ambasadës Shqipërisë Kopenhagen, gjitha shoqatat, mediat dhe studentët shqiptarë Danimarkë, nën frymen e gjithëpërfshirjes dhe unitetit kombit shqiptar vendosën krijojnë faqen e tyre zyrtare www.100vjet.dk . këtë faqe pasqyrohen gjitha aktivitetet shqiptarët Danimarkë do organizojnë për festuar përvjetorin e njëqindtë ditës shenjtë historinë e kombit shqiptar.

Kjo faqe hapet pikërisht 2 mars 2012, ditën kur 568 vite parë, fisnikët shqiptarë u mblodhën Katedralen e Shën Kollit Lezhë dhe i dhanë njëri-tjetrit besën për luftuar bashku pushtuesit osmanë, ditën kur u formua Besëlidhja Shqiptare e Lezhës, ditën kur filloi lufta e bashkuar e popullit shqiptar për liri, pavarësi, identitet, kombësi dhe gjuhë, luftë, e cila u kurorëzua me fitore 28 nëntor vitit 1912.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00