E përditshmja daneze Jyllands Posten për turizmin në Shqipëri. / 20.03.2012

“Këtu është lirë dhe nuk ka turistë„ shkruan Jacob Hove përditshmen daneze Jyllands Posten 09.03.12.http://www.jp.dk/rejser/sol/article2718576.ece

“Këtu është lirë dhe nuk ka turistë„, Parajsë për pushime, me plazhe si Greqia por me çmime ulëta dhe këtu nuk ka turistë”Mund gjesh plazhe vogla mrekullueshme”.
Cecilie Endresen, e cila ka shkruar projekt temë për Shqipërinë, tregon për vendin europian juglindor kufizohet me Kosovën veri, Malin e Zi veriperëndim, Maqedoninë lindje dhe Greqinë jug. Sipas një liste bërë 2011 nga Lonely Planet, vendi me rreth 3,5 milion banorë është vendi interesant për pushime. Revita turistike "Vg reissehttp://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10061264 ka arritur përfundimin se me vërtetë ja vlen vizitosh Shqipëria, vendin me vijën bregdetare kufizohet perëndim me Detin Adriatik dhe jugperëndim me Detin Jon.

 

Konkluzioni është: Këtu janë plazhet bukura distanca gjata, uji është i kaltër, këtu është lirë dhe gati s´ka turistë. Destinacioni i mirë turistik për 2011. Shqipëria zuri vendin e parë guidën Best in Travel 2011 Lonely Planet, dhe prezantimi i vendit u përshkrua kështu: ”Ndoshta do t´ju duket sikur përjetoni diçka magjike nga një roman fantastik vend destinacionit mirë turistik ardhmes, por kjo është Shqipëria me gjithë madhështinë e saj epike dhe eklektike”.
Madhështi dhe plazhe
Është pikërisht kombinimi i historisë dhe plazheve bukura ajo i shton pikë Shqipërisë. Për Gjirokastrën, është një qytet gjendet buzë lumit Drinos Shqipërine e Jugut, Cecilie Endresen thotë:
”Gjirokastra është një qytet gjendet listën e trashëgimisë botërore UNESCO-s. Është qytet mitik dhe shumë autokton shqiptar me rrugicat e saj vogla pjesën e saj vogël vjetër”.
Çmimet Shqipëri janë ndër ulëtat Evropë dhe kjo nuk është aspak e dëmshme. Kjo duket nga shifrat e Eurostat, zyra e statistikave Komunitetit Evropian.
Shkrimi shoqërohet me një foto nga Vlora, me diciturën: Bazuar listën e vitit kaluar Lonely Planet, Shqipëria është ndër vendet lira Evropës për bërë pushime dhe një nga vendet interesante gjendet krye listës

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00