Avokati Popullit të Shqipërisë Totozani viziton Danimarkën 12.10.2012

datat 26-29 shtator 2012 Avokati shqiptar i Popullit Igli Totozani vizitoi Danimarkën, zyrtarisht i ftuar nga Ombudsmani i Parlamentit danez, Jørgen Steen Sørensen. Ai u prit takime edhe Ministrinë daneze Punëve Jashtme, Institutin Danez drejtave Njeriut dhe Këshillin Kombëtar danez Fëmijëve.

Z. Totozani u shoqërua nga Ambasadori i Shqipërisë Kopenhagë, Arben Cici.
Gjatë takimit me Ombudsmanin danez Jørgen Steen Sørensen u shprehën konsideratat për mbështetjen e deritanishme Danimarkës ngritjen dhe funksionimin e institucionit Avokatit Popullit Shqipëri dhe u nënvizua vendosmëria për kosoliduar dhe rritur rolin e këtij institucioni duke u ndalur sfidat Shqipëria përball kuadër procesit integrimit saj BE.

Nëpërmjet “Programit Fqinjësisë“ MPJ daneze do vazhdojë mbështetja me një buxhet konsiderueshëm për institucionin e Avokatit Popullit Shqipëri edhe për periudhën 2013-2017.

Z. Totozani ftoi për vizitë zyrtare Shqipëri Ombudsmanin e Parlamentit danez,Jørgen Steen Sørensen, i cili e pranoi me kënaqësi ftesën dhe garantoi se do vinte Shqipëri. Z.Totozani u intervistua gjatë qëndrimit tij Kopenhagë nga RTVZiK Danimarkës.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00