Ambasadori Cici në shfaqjen e filmit dokumentar danez ”Marrëveshja”.

mbrëmjen e datës 8 nëntor 2013 kisha nderin isha dëshmitar i suksesit filmit dokumentar danez ”Marrëveshja” regjizores Karen Stokkendal Poulsen, film i shfaqur kuadër Festivalit ndërkombëtar filmit dokumentar Kopenhagen. ”Marrëveshja” nuk është gjë tjetër vecse shfaqja e pamjeve reale zhvillimit negociatave Kosovë-Sërbi nën lehtësimin dhe mbikqyrjen e ngarkuarit BE-së Robert Cooper përballë qëndrimeve gati paafrueshme ( fillim) dy palëve kryesuara nga Edita Tahiri dhe Borko Stefanovic. Mënyra artistike e trajtimit personazheve nga pikëpamja e prejardhjes etnike dhe profesionale, depërtimi artistik gjendjet e tyre shpirtërorë përballë peshës madhe vendim-marrjes nënvizimi artistik e realist i pengut për mos humbur historinë dhe i vendosmëria për fituar ardhmen e bëjnë këtë dokumentar jo vetëm nje sukses regjizores Karen Stokkendal Poulsen por edhe një leksion vërtetë negocimit diplomatik.
Këtë mbrëmje e bënë edhe interesante pjesëmarrja e vetë negociatorit Cooper dhe e z/kryeministres se Kosovës dhe kryenegociatore e palës kosovare, cilët ju përgjigjën pyetjeve interesante publikut shumtë ndoqi shfaqjen
 
Ju këshilloj mos e humbni rastin për ta parë këtë filmyes
 
Arben Cici
Ambasador

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00