Ambasadori Arben Cici viziton botuesin e Ismail Kadaresë në danisht /13.10.2011

Me datën 12 nëntor, Ambasadori Cici vizitoi stendën e Shtëpisë botuese daneze TIDERNE SKIFTER (http://www.tiderneskifter.dk/) Panairin danez Librit ( Bogforum) i cili është hapur Kopenhagen datat 11-13 nëntor 2011.

TIDERNE SKIFTER ka botuar përkthimet danisht disa veprave shkrimtarit njohur shqiptar Ismail Kadaresi ”Prilli I thyer”-2000, “Pasardhësi”-2006, “Vajza e Agamemnonit”-2007http://www.tiderneskifter.dk/default.asp?pid=4&fid=31).

Ambasadori Cici dhe Drejtori i Shtëpisë botuese Claus Clausen (http://www.tiderneskifter.dk/default.asp?pid=4&fid=131 )diskutuan mbi projektin e përbashkët për përkthimin danisht librit tjetër “Darka e gabuar” dhe botimin e tij pranverën e vitit 2012 Kopenhagen.

Ky roman është vlerësuar Francë vitin 2009 me cmimin “ Prix du meilleur livre étranger”.
dy interlokutorët shprehën dëshirën botimit i veprës “Darka e gabuar” danisht bëhet edhe prani vetë shkrimtarit Ismail Kadare.
Ambasadori Cici dhe Botuesi Clausen diskutuan edhe për mundësinë e botimit danisht edhe autorëve tjerë shqiptarë.
Deri tani janë përkthyer danisht edhe veprat e tjera shkrimtarit njohur shqiptar Ismail Kadare si “Gjenerali I ushtrisë vdekur”- 1985, “Kush e solli Doruntinën”-1990, “Pallati i endërrave”-1994

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00