Ambasada e Shqipërisë përfaqësohet denjësisht në panairin e Turizmit / 23.01.2012

Ambasada e Republikës Shqipërisë Kopenhagë përfaqësoi denjësisht turizmin dhe traditën shqiptare Panairin ndërkombëtar turizmit dhe udhëtimit "Ferie & Fritid" Bella Center, Kopenhagë datat 20-22 janar 2012.

stendën e saj, ALBANIEN, Ambasada prezantoi pamje, fotografi, video, muzikë, materiale informuese dhe pije tradicionale Shqipërisë dhe trevave shqiptare. Ajo prezantoi përpara publikut danez dhe vizitorëve shumtë panairit, mënyrë dinjitoze, profesionale dhe kombëtare bukuritë natyrore Shqipërisë, potencialet e saj turistike, trashëgiminë e pasur historike e kulturore dhe shpirtin bujar dhe mikëpritës shqiptarit. Simboli i shqiponjës kuq e zi, shenjë e vitit jubilar 100 vjetorit Pavarësisë Shqipërisë, ishte vendosur gjitha vendet e dukshme stendës Shqipërisë.

Interesimi i vizitorëve për mësuar shumë për Shqipërinë ishte i jashtëzakonshëm gjatë tre ditëve dhe befasia e tyre ndaj videoklipeve dhe bukurive natyrore paraqitura shprehej nga qëndrimi i gjatë përpara stendës shqiptare dhe numri i madh i pyetjeve ata bënin.

Testimi i rakisë Përmetit dhe verës Rahovecit plotësonin jo vetëm sfondin e mikëpritjes stendës Ambasadës këtë panair, por krijonin edhe rradhën e gjatë vizitorëve dëshironin shijonin pijet tradicionale shqiptare.
Ky aktivitet hap siparin e aktiviteteve Ambasada e Shqipërisë do organizojë kuadër festimit 100 vjetorit Pavarësisë Shqipërisë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00