Ambasada e Shqipërisë në Kopenhagë përfaqësohet me sukses në Panairin e turizmit "Ferie & Fritid" / 25.01.2013

Për dytin vit radhazi Ambasada e Republikës Shqipërisë Kopenhagë mori pjesë Panairin madh turizmit Skandinavi "Ferie & Fritid" u zhvillua Bella Center, Kopenhagë, (qendra e madhe Skandinavi për zhvillimin e panaireve dhe kongreseve), datat 18-20 janar 2013.

alt

Edhe këtë vit, Ambasada kishte një stendë sajën, „Albanien“ seksionin „Around the World“ bashku me 25 përfaqësi tjera diplomatike, akredituara Danimarkë. këtë stendë u prezantuan materiale promovuese për Shqipërinë dhe vendet turistike saj, fletëpalosje, broshura, albume me fotografi, suvenire me punime druri dhe veshje kombetare, video me pamje nga vendi ynë , shoqëruara me muzikë shqiptare, si dhe materiale tjera informuese. stendë këtë vit, pijeve ndryshme tradicionale shqiptare prezantohen dhe ftojnë vizitorët e shumtë, iu shtua edhe emri i birra „Korça“, e cila zgjoi interesim dhe mori vlerësime nga vizitorët skandinavë.

Sipas organizatorëve, panairi këtë vit u vizitua nga gati 45 mijë vetë dhe morën pjesë ekspozues vinin nga dhjetra vende ndryshme nga pesë kontinentet. Ekspozuesit përfaqësonin agjenci, shoqata, operatorë dhe subjekte veprojnë fushën e turizmit dhe biznesit informacionit e teknologjisë mjeteve udhëtimit, veshjeve dhe aksesorëve për pushime dhe kohën e lirë (kampingje, golf, sportet e zhytjes, alpinizëm, etj).

Shqipëria u përfaqësua këtë panair , përveç stendës Ambasadës edhe me një stendë tjetër nga agjencia turistike „Tours Albania“ dhe Konsulli i Nderit RSH Danimarkë, Hans-Georg Nielsen.

dyja stendat shqiptare, vizitorët skandinavë ranë kontakt dhe plotësuan interesimin e tyre mbi vendin tonë, duke u njohur me bukuritë natyrore Shqipërisë dhe potencialet e saj turistike, trashëgiminë e pasur dhe lashtë historike e kulturore dhe shpirtin bujar e mikpritës shqiptarit. Interesimi për pushime larmishme, për zbuluar historinë dhe kulturën e vendit tonë, për qenë kontakt me natyrën dhe plazhet e virgjëra, për ushtruar sporte ndryshme, nga zhytja, kanoe, zbulimi i shpellave, alpinizmi, skitë, mori përgjigje nga stafi i Ambasadës, por disa raste edhe nga vetë shtetas danezë, kishin vizituar vitin e shkuar vendin tonë dhe ishin kthyer me përshtypjet mira nga këto pushime.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91636640

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00