Articles

Momente kyçe të marrëdhënieve të Shqipërisë me KiE deri në antarësimin e saj të plotë 13 korrik 1995

Albanian

I krijuar në 5 maj 1949, Këshilli i Evropës është organizata më e vjeter politike në Evropë, me fokus forcimin e identitetit kulturor evropian, demokracive pluraliste dhe drejtave të njeriut, ngjalli shumë interes për vendet e Evropes Lindore që po dilnin nga orbita sovjetike dhe po rrëzonin rregjimet komuniste në fund të viteve ’80-të.

Komentet e autoriteteve shqiptare për raportin e ciklit të gjashtë të monitorimit të ECRI për Shqipërinë

Albanian

Sot, më 2 qershor 2020, Komisioni Evropian kundër Racizmit dhe Intolerancës (ECRI) publikoi raportin e ciklit të gjashtë të monitorimit për Shqipërinë.

Ne mirëpresim botimin e raportit të ECRI dhe rekomandimet e tij dhe shprehim gatishmërinë tonë për të vazhduar punën dhe për të përmirësuar më tej standardet në mbrojtjen dhe garantimin e të drejtave të personave, në respekt të plotë me standardet ndërkombëtare të të drejtave të njeriut.

Misioni i Përhershëm i Shqipërisë pranë Këshillit të Evropës zhvilloi një pritje për të festuar Ditën e Flamurit dhe Ditën e Çlirimit

Albanian

Me rastin e festës sonë kombëtare, në datën 21 Nëntor 2019, Misioni i Përhershëm i Shqipërisë pranë Këshillit të Evropës zhvilloi një pritje për të festuar  Ditën e Flamurit dhe Ditën e Çlirimit, me praninë e Sekretares së Përgjithshme e KiE-së Znj. Marija Pejčinović Burić, Ambasadorë të vendeve anëtare të KiE-s, diplomatë, funksionarë të lartë të Këshillit të Evropës, funksionarët shqiptarë në Këshillin e Evropës, si edhe me praninë e komunitetit të shqiptarëve të Strasburgut.

Shqipëria anëtarësohet në “Konventën për Përpunimin e Farmakopesë Evropiane”

Albanian

Në datën 8 nëntor 2019 Ambasadorja e RSH pranë Këshillit të Evropës, znj. Albana Dautllari i dorëzoi Sekretares së Përgjithshme të KiE, Znj. Marija Pejčinović Burić, instrumentin e anëtarësimit në “Konventën për Përpunimin e Farmakopesë Evropiane”, e cila hyn në fuqi për vendin tonë në datën 9 shkurt 2020.

Takimi i Ambasadores Albana Dautllari me studentët e Shkollës Shqiptare të Studimeve Politike

Albanian

Më datë 7 nëntor 2019,  Ambasadorja  Albana Dautllari zhvilloi një takim me studentët e Shkollës Shqiptare të Studimeve Politike të cilët kanë qenë pjesë e Forumit Botëror për Demokraci 2019, @WFDDemocracy #CoE_WFD , i cili u zhvillua në Strasburg nga data 6-8 nëntor 2019.

Ministri në Detyrë Cakaj takon Sekretarin e Përgjithshëm të Këshillit të Evropës Jagland: Vendet anëtare të kontribuojnë për forcimin e Organizatës.

Albanian

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, zhvilloi një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të KiE, Thorbjorn Jagland, në margjinat e ministerialit të Këshillit të Evropës.

Cakaj në Ministerialin e Këshillit të Evropës: Duhet forcuar organizata

Albanian

Ministri në Detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme Gent Cakaj, në ministerialin e Këshillit të Evropës në Helsinki të Finlandës tha se duhen gjetur mënyra për të forcuar Këshillin e Evropës, një organizëm i cili në themel të punës ka të drejtat e njeriut, demokracinë dhe shtetin ligjo

Momente kyçe të marrëdhënieve të Shqipërisë me KiE deri në antarësimin e saj të plotë 13 korrik 1995

Albanian

I krijuar në 5 maj 1949, Këshilli i Evropës është organizata më e vjeter politike në Evropë, me fokus forcimin e identitetit kulturor evropian, demokracive pluraliste dhe drejtave të njeriut, ngjalli shumë interes për vendet e Evropes Lindore që po dilnin nga orbita sovjetike dhe po rrëzonin rregjimet komuniste në fund të viteve ’80-të.

Misioni i Përhershëm i Shqipërisë në Këshillin e Evropës zhvilloi një pritje me rastin e festës sonë kombëtare

Albanian

Me rastin e festës sonë kombëtare, në datën 28 Nëntor 2018, Misioni i Përhershëm i Shqipërisë në Këshillin e Evropës zhvilloi një pritje për të celebruar Ditën e Flamurit, Ditën e Çlirimit dhe mbylljen e Vitit Përkujtimor të heroit tonë kombëtar, Gjergj Kastriot Skenderbeu me praninë e Sekretarit të Përgjithshëm të KiE-së Z. Thorbjorn Jagland, Kryetarit të Gjykatës Evropiane të të Drejtave të Njeriut Z.

Pages

Adresa

Misioni i Përhershëm i Shqipërisë pranë Këshillit të Evropës
2 rue Waldteufel,
67000 Strasbourg

Tel / Fax

Tel. +33 388 36 02 06
Fax. +33 967 15 02 06
Nr. i emergjences: +33 3 88 36 02 06

E-MAIL

mission.coe@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00