Konsulli i Pergjithshem, z. Ermal Dredha takohet me Presidentin e Autoritetit Portual te Levantes , z.Francesco Mariani

datë 4.11.2014 Konsulli i Përgjithshëm, z. Ermal Dredha zhvilloi një takim me Presidentin e Autoritetit Portual Levantes (Bari, Barletta, Monopoli), z.Francesco Mariani me cilin folën për bashkëpunimin e deritanishëm me Konsullatën shqiptare  dhe me autoritetet shqiptare trasportit.

Konsulli i Përgjithshëm ngriti si shqetësim kushtet e trageteve operojnë mes dy vendeve, ku udhëtojnë përditë shumë shtetas shqiptarë.

Gjatë bisedës, Presidenti Mariani theksoi se ky institucion po mundohet te vendose ne  funksion projektin ambicioz  “Pre – Clearing”, nga i cili përfitojnë direkt, Shoqëritë e Transportit, ku procesi i zhdoganimit mallrave fillon  gjatë kohës anijet janë det.

Inkurajohet bashkëpunimi rajonal, me përfshirëjen e gjithë aktorëve kryesorë rajonit Pulias dhe Shqipërisë, mënyrë veçantë me autoritet vendore Durrësit, duke qenë destinacioni portual me bashkëpunim ngushtë me Barin

Adresa

Via: Pasquale Villari, N.50,
70122 Bari, (BA)

Tel / Fax

Tel. +39 080 2055842
Nr i emergjences: +39 080 2055842

E-MAIL

consulate.bari@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 14:00