Ambasadori

Roland Bimo
CV e Ambasadorit
 
Te dhëna personale
 
Emri                              Roland
 
Mbiemri                        Bimo                         
 
Datlindja                      31 Mars, 1954.
 
Vendlindja                     Tiranë.
 
Gjendja civile                 Martuar
 
Kombësia                       Shqiptare
 
Shtetësia                      Shqiptare
 
 
 
 
 
Arsimi                      Diplomuar Universitetin Politeknik “Qing Hua” Pekin, Republika
                                Popullore e Kinës. Fakulteti i Inginierisë Elektronike. Specializuar për
                                Teknollogjinë e Informacionit
                                         
                                Master i Nivelit Dytë, Universiteti i Tiranës,                            
                                Departamenti Histori, Drejtimi Marrëdhënie     
                                Ndërkmbëtare. Tema: “Arkitektura e Sigurisë Europiane
                                dhe roli i OSBE-së”
                             
                                Rregjistruar programin e Doktoraturës pranë Universitetit
                                Tiranës, Dega Histori, për periudhën 2011-2013.
 
                              
Gjuhet e Huaja              Anglisht, gjuhe kineze, polonisht, italisht
 
Eksperiencë pune.
 
2012-2013
Këshilltar Diplomatik i Kryetarit Partisë Socialiste
 
2010 -2012      
Drejtor i Institutit Kombëtar Diasporës
 
2009-2010   
Shef Misioni, ngarkuar me hapjen e Ambasadën Republikës Shqipërisë Brazilia, Republika Federative e Brazilit
 
2006-2009  
Ambasador Mbretërinë e Vendeve Ulëta, Hagë. Përfaqsues i Përhershëm pranë Organizatës për Ndalimin e Armëve Kimike OPCW, Gjykatës Ndërkombëtare Krimeve (ICC), Konferencës Hagës për Drejtën Ndërkombëtare Private HccH.
 
2002-2006 
Sekretar i Përgjithshëm, Ministria e Punëve Jashtme.
 
1997-2002  
Ambasador, Përfaqsues i Përhershëm pranë OKB, OSBE dhe Organizatave tjera Ndërkombëtare me seli ne Vienë, Austri
 
 
1994-1997
Ambasador i Republikës Shqipërisë Budapest, Hungari.   
 
 
1992-1993
Ambasador i Republikës Shqipërisë Uashington D.C., ShBA.
 
 
1991-1992                   
Drejtor i Departamentit për Marrëdhëniet me ShBA, Lindjen e Largët dhe vendet e Paqësorit.
 
1990-1991
Referent Ministrinë e Punëve Jashtme, për çështjet e Lindjes Largët, ShBA dhe Paqsorit.                
Referent për marrëdhëniet me ShBA
 
1986-1990 
Sekretar i dytë Përfaqsinë Varshavë, Poloni. Ngarkuar me çështjet e shtypit dhe politike
 
Shtator 1982-1986 
Atashe Përfaqsinë e Republikës Shqipërisë Pekin, RP e Kinës. I ngarkuar me çështjet e shtypit dhe politike. Promovuar Sekretar i Tretë vitin 1985.
 
Prill 1982-shtator 1982
Ministrinë e Punëve Jashtme. Referent për cështjet e Kinës.
 
1978-1982   
-Ndërmarrja Sizmogravimetrike, Fier.  Inginier Qendrën e Përpunimit Informacionit Sizmik
-Akademia e Shkencave, Qendra e Matematikës se Aplikuar. Programi i Regjistrimit Popullsisë
-Ministria e Financave, Qendra e Përpunimit Informacionit Ekonomik, Tiranë
 
Eksperienca tjera.
 
-Botime shtypin e vendit me temë nga politika e jashtme e Shqipërisë dhe vendet e rajonit Ballkanit.
-Përkthime artikujve dhe librave mbi marrëdhëniet ndërkombëtare.
-Kryetar i Grupit Punës për hartimin e Ligjit për Shërbimin e Jashtëm.
-Kryetar i Radhës për negocjatat zbatim Nenit IV Marrëveshjes Dejtonit, nën obrellën e OSBE-së.  
Lektor për Marrëdhëniet Ndërkombëtare, Drejtën Europiane, Drejtën Ndërkombëtare Publike, Politika e Jashtme dhe Diplomacia, Universitetin Mesdhetar dhe Universitetin Kristal

Adresa

Ambasada Shqiptare
Prinz Eugen Str. 18/1/5
A-1040 Vienë

Tel / Fax

Tel. +43 1 328 8656
Fax. +43 1 328 8658

E-MAIL

embassy.vienna@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00