“Fund Vere-Fillim Vjeshte” është Ekspozita me punime të piktorëve Barbara Gashi dhe Skënder Strica

“Fund Vere-Fillim Vjeshte” është titull i ekspozitës pikturës me punime piktorëve Barbara Gashi dhe Skënder Strica, e cila u hap datë 4 shtator dhe do qëndrojë e hapur deri 20 shtator, Sooss afër Badenit, Heurigen Galierie Plos.
Piktorja akademike Barbara Gashi, me një humor
këndshëm, trajton punimet e saj kënaqësitë e stinës
verës, si notuarit liqen, zhytjen ujë, ose peshqit det. Ta shijojmë edhe një herë verën, t’a përjetojmë edhe një here ujin e kaltër si kristal dhe ngjyrat e qiellit, le hidhemi edhe një herë ujë për t’u freskuar.
Tablloja e Barbara Gashit “Irisi nën Ylber” bën t’a parandjesh vjeshtën.
tablotë e Skënder Strikës ajo është tashmë aty. Pejsazhe mrekullueshme dhe papritura nga Shqipëria magjepsin me ngjyrat e tyre. Pyje ngjyer një kuqe portokalltë
shtrihen pranë lëndinave ngjyrë t ë gjelbër thellë dhe fushave me ngjyrë okër. Malet e mbuluara me mjegull shfaqen forma mistike, ashtu si gojëdhanat dhe legjendat e Shqipërisë.
Pejsazhisti shqiptar nga Shkodra vjen enkas për ekspozitën. Kjo është ekspozita e tij e parë Austri.
I pranishëm në hapjen e ekspozitës, Ambasdori Roland Bimo, pasi falenderoi organizatorët, vuri në dukje rolin e rëndësishëm të artit e të pikturës në promovimin e Shqipërisë dhe forcimin më tej të lidhjeve midis njerëzve dhe popujve. Të pranishmit i përshëndeti edhe artistja austriake Zj. Dorothea Soevegjarto.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Prinz Eugen Str. 18/1/5
A-1040 Vienë

Tel / Fax

Tel. +43 1 328 8656
Fax. +43 1 328 8658

E-MAIL

embassy.vienna@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00