Articles

Hapja Zyrtare e Ambasadës së parë Shqiptare në Australi

Albanian
Hapja Zyrtare e Ambasadës së parë Shqiptare në Australi
 
Ceremonia e ngritjes së Flamurit shqiptar në sheshin e Misioneve Diplomatike në Australi dhe vendosja e pllakës ALBANIA.
 

Aktivitete të Ambasadës me rastin e Festave Kombëtare të 28-29 Nëntorit

Albanian

Komuniteti shqiptar në Australi feston 28-29 nëntorin së bashku me Ambasadat e Shqipërisë dhe Kosovës.

Ambasada e RSH në Australi në bashkëpunim me Shoqatën e Komunitetit Shqiptaro-Australian (AACA) me qendër në Melburn dhe Shoqatat shqiptare të Dandenongut dhe Sheppartonit (shteti Victoria) organizuan nga dt.27-29 nëntor 2020 disa aktivitete festive me rastin e 108 vjetorit të Ditës së Pavarësisë dhe 76 vjetorit të Ditës së Çlirimit të atdheut.

Komuniteti shqiptar në Australi – Historiku dhe shifrat

Albanian

Komuniteti shqiptar në Australi – Historiku dhe shifrat

 

Prezenca e komunitetit shqiptarnë një numër të konsiderueshëm përbën një arsye më shumë që marrëdhëniet me Australinë të shikohen me më shumë përparësi nga ana e Shqipërisë.

 

Vizita në Australi, Ministri Majko: Kurse gjuhe “online”

Albanian

“Në Australi, kryesisht në Melburn, jeton një numër i konsiderueshëm shqiptarësh dhe gjysma e tyre flasin shqip, pasi vendi ynë i kushton shumë rëndësi ruajtjes së identitetit të komuniteteve”

Përshëndetje nga Ambasada e Shqipërisë në Canberra

Albanian

I nderuar lexues,
Mirësevini në faqen zyrtare në Internet, të Ambasadës së Shqipërisë në Canberra.
 
Pas disa vitesh pune në Tiranë në disa drejtori të MEPJ, ashtu si para 6 vjetësh në Portugali, mu besua detyra, apo sfida e re për hapjen e Ambasadës së parë shqiptare në Australi.

Shërbimet konsullore të Ambasadës

Albanian

Shërbimet konsullore të Ambasadës

 

 

SHKO - SHËRBIMET KONSULLORE ONLINE

Shërbimet konsullore tashmë duhet t’i merrni vetëm nëpërmjet aplikimit online!

Lutemi informohuni në adresën:

 

Zbulo Shqipërinë

Albanian

Shqipëria ka shumë bukuri natyrore e kur ta vizitoni atë, do të thoni: pse kaq shumë për ta mësuar këtë fakt.

Investoni në Shqipëri

Albanian

Shqipëria destinacioni investimeve tuaja

Shqipëria është vend me një potencial të madh ekonomik, për shkak të vendndodhjes gjeografike, demografisë dhe  pasurive të saj natyrore.

Rritja ekonomike e vendit reflekton shenja të konsolidimit fiskalduke reduktuar gradualisht defiçitin buxhetor dhe borxhin publik dhe stabilitet ekonomik.

Marrëdheniet dypalëshe

Albanian
Marrëdhëniet Dypalëshe - Historiku.
 
Interesimi i Australisë për vendin tonë erdhi në mes të viteve 80-të. Politika e jashtme  e Australisë ishte e orientuar kryesisht ndaj vendeve të mëdha SHBA, Britani, BS, kurse pas këtyre viteve ajo filloi të çfaqë interes edhe për vendet e vogla dhe ato të Europës Qëndrore dhe Lindore. 
 

Adresa
Embassy of the Republic of Albania
13 Culgoa Circuit, O’Malley
Canberra, ACT 2606
AUSTRALIA

Kontakte
Tel: +61 2 6290 2332
Fax: +61 2 6290 6974
Emergency call: +61 450 977 145
Lutemi, që ky numër të përdoret vetëm në raste urgjente.

   Orari zyrtar
    09:00 – 17:00
Orari i shërbimit konsullor:
Të Hënë deri të Premte, 09:00 – 13:00.
Telefon për informacione rreth shërbimit konsullor:
Të Hënë deri të Premte, 09:00 – 13:00.
Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e festave zyrtare dhe të fundjavës, me përjashtim të rasteve të emergjencës.